Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

ANI: Nouă aleși locali, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a nouă aleși locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Toma Betea, primar al comunei Racșa, județul Satu Mare, a fost în conflict de interese, după ce Primăria a încheiat un contract de închiriere cu "Betea T. Vasile Florin Persoană Fizică Autorizată", unde fiul primarului are calitatea de persoană fizică autorizată.

Toader Rotari, viceprimar al orașului Ștefănești, județul Botoșani, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, întrucât a deținut și exercitat simultan, în perioada august 2016 — mai 2017, funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic "Ștefan D. Luchian".

Mihai Borș, viceprimar al orașului Murgeni, județul Vaslui, a fost în stare de incompatibilitate, deoarece a deținut simultan, în perioada iunie 2012 — iulie 2017, funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic "Ghenuță Coman" Murgeni.

Radu Moroșanu, viceprimar al orașului Negrești, județul Vaslui, s-a aflat în incompatibilitate în intervalul august 2012 — octombrie 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial "Nicolae Iorga" Negrești, al Școlii "Mihai David" Negrești și al Școlii cu clasele I-VIII Parpanița.

Endre Karasz, fost viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, județul Satu Mare, a fost declarat de ANI în incompatibilitate deoarece a deținut simultan, în perioada septembrie — decembrie 2015, funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Porumbești.

Monica Sofia Avașan, consilier local în comuna Odoreu, județul Satu Mare, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberări și a votat "pentru" aprobarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care a fost înființată societatea Primaserv Odoreu SRL, unde soțul ei avea calitatea de administrator.

Dumitru Ciurel, consilier local în comunei Malovăț, județul Mehedinți, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local privind concesionarea/arendarea unei suprafețe de 19,92 ha de pășune-izlaz comunal pentru anul 2010, beneficiar fiind soția sa.

Teodor Balmoș, consilier local în orașul Șomcuta Mare, județul Maramureș, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece Primăria a încheiat contracte comerciale (achiziții directe de produse în baza unor facturi) cu SC Balador SRL, unde asociat și administrator este soția sa. Valoarea acestor contracte a fost de 24.335 lei.

Dumitru Brădeanu, fost consilier local în comuna Racoviță, județul Vâlcea, s-a aflat în conflict de interese deoarece a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri prin care s-a aprobat închirierea pășunilor aflate în proprietatea privată a comunei Racoviță către o asociație unde consilierul avea calitatea de președinte.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp
loading...

Citește și:

populare
astăzi

1 NU vor reuși! Cică urmează două luni NEGRE pentru Dragnea și Tăriceanu!

2 BOMBA nopții! Ponta l-a acoperit pe Dragnea, din banii noștri, în AFACEREA TelDrum! Dovezi INCENDIARE!

3 VIDEO Scene REVOLTĂTOARE la Sibiu! Jandarmii, nouă GHIOAGĂ a PSD, legitimează și notează în carnețel numele „d…

4 Ce CUTRĂ pesedistă! „Pioasa” Margareta a avut grijă să-i plătească polițe lui Băsescu! Antena 3 o laudă pentru…

5 Devine din ce în ce mai clar că un Grup Infracțional Organizat a pus labele pe România! Mulți foști din SRI și…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul