Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

SUA: Jeff Sessions audiat din nou în Congres despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

Ministrul american al justiției, Jeff Sessions, urmează să fie chestionat din nou marți în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidențiale din 2016 și o posibilă înțelegere între Moscova și membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, scrie AFP.

Jeff Sessions, care a făcut puține declarații pe această temă sensibilă, va răspunde întrebărilor parlamentarilor republicani și democrați din Comisia pentru afaceri judiciare a Camerei Reprezentanților.

El a sprijinit relativ devreme candidatura lui Donald Trump, de la începutul anului 2016, când era senator de Alabama.

Este de așteptat ca Jeff Sessions să ofere explicații despre relațiile sale cu George Papadopoulos, un consilier subaltern al campaniei omului de afaceri republican, care a pledat vinovat că i-a mințit pe anchetatorii poliției federale (FBI).

Cu prilejul audierii sale de confirmare în Senat, Jeff Sessions a afirmat că nu a avut niciun contact cu responsabili ruși în timpul campaniei.

Ulterior, a recunoscut că a purtat discuții cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, ceea ce l-a forțat să se recuze în ancheta rusă, încredințată procurorului special Robert Mueller.

În cursul unei precedente audieri în Senat, ministrul justiției a susținut că nu a avut "cunoștință" despre înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus.

"Orice sugestie potrivit căreia aș fi fost în înțelegere sau aș fi avut cunoștință despre o înțelegere cu guvernul rus, îndreptată împotriva țării mele, (...) este o minciună sfruntată și detestabilă", a declarat el în iunie.

La 31 martie 2016, George Papadopoulos a asistat la o reuniune privind securitatea națională prezidată de Donald Trump și la care a fost prezent Jeff Sessions.

În cursul acestei reuniuni, George Papadopoulos s-a lăudat că poate organiza o întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și candidatul republican.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

loading...

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviule, cheamă elicopterul! Morar și-a pus deja piciorul în ghips!

2 BOMBA zilei! UDMR iese din jocul ANTIJUSTIȚIE? Declarații INCENDIARE ale vicepreședintelui Comisiei Iordache, …

3 Citiți acest articol excepțional. Este vorba fix despre ce vor să facă acum pesediștii cu România

4 Să nu ignorăm un amănunt: „IROZII” de la Antena 3 sunt cei care mutilează acum legile Justiției

5 VIDEO Priviți imaginea asta! E „România” pe care vor să ne-o dea înapoi PSD, Voiculescu și Năstase!

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios