Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici.×

SUA: Trump Jr. face publice schimburile sale de mesaje cu WikiLeaks, după apariția unor dezvăluiri în presă

Fiul cel mare al președintelui american Donald Trump a publicat schimburile sale de mesaje cu WikiLeaks, după apariția unor informații în presă conform cărora el ar fi avut contacte secrete cu acest grup care a făcut publice e-mailurile lui Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale de anul trecut din SUA, relatează AFP.

Încercând să minimalizeze un articol din revista The Atlantic care a dezvăluit luni aceste schimburi de mesaje, Donald Trump Jr. a expus ceea ce constituie, în opinia sa, lanțul 'integral' al acestor schimburi cu WikiLeaks în mesaje private pe Twitter între septembrie 2016 și iulie 2017.

Grupul militant WikiLeaks ar fi încercat să ofere informații echipei de campanie a lui Trump și să sporească impactul dezvăluirilor sale care o priveau pe Hillary Clinton.

Dezvăluirea, tot pe Twitter, de către Trump Jr. a acestor schimburi cu WikiLeaks arată 12 mesaje provenite de la acest grup și ceea ce el a desemnat ca fiind "cele trei răspunsuri spectaculoase ale mele".

În mesajele sale, WikiLeaks îl informează pe Trump Jr. de un nou site anti-Trump, cere ca tatăl său să scrie pe Twitter despre dosarele dezvăluite de acest grup despre Hillary Clinton și atrage atenția că dacă va pierde alegerile, candidatul republican va trebui să conteste rezultatul.

Acest grup militant îi cerea de asemenea lui Trump Jr. să îi furnizeze o declarație de venituri a tatălui său, spunând că "acest lucru ar îmbunătăți enorm percepția asupra imparțialității noastre", favorizând de asemenea ecoul dezvăluirilor asupra lui Hillary Clinton.

În aprilie, când anchetatorii care investighează o posibilă înțelegere secretă între Rusia și echipa de campanie a lui Trump se interesau de o întâlnire din iunie 2016 a lui Trump Jr. cu un avocat rus, WikiLeaks i-a cerut e-mailuri legate de această întâlnire.

Trump Jr. nu a răspuns decât la trei mesaje inițiale: a mulțumit WikiLeaks pentru informațiile despre noul site, a făcut un comentariu de neimplicare în legătură cu propunerea care o privea pe Hillary Clinton și a cerut la 3 octombrie 2016, chiar înainte de publicarea anunțată de WikiLeaks a dezvăluirilor compromițătoare pentru candidatul republican, detalii despre această scurgere de informații.

La rândul său, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a dat asigurări pe Twitter că mesajele grupului său s-au înscris în cadrul unei campanii promoționale. "WikiLeaks se poate dovedi extrem de eficient în a convinge persoane, inclusiv unele extrem de sus-plasate, că este în interesul lor să promoveze dezvăluirile sale", a scris Assange.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

loading...

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviule, cheamă elicopterul! Morar și-a pus deja piciorul în ghips!

2 BOMBA zilei! UDMR iese din jocul ANTIJUSTIȚIE? Declarații INCENDIARE ale vicepreședintelui Comisiei Iordache, …

3 Citiți acest articol excepțional. Este vorba fix despre ce vor să facă acum pesediștii cu România

4 Să nu ignorăm un amănunt: „IROZII” de la Antena 3 sunt cei care mutilează acum legile Justiției

5 VIDEO Priviți imaginea asta! E „România” pe care vor să ne-o dea înapoi PSD, Voiculescu și Năstase!

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări