Mircea Băsescu a cerut în instanță daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu a cerut în instanță daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu a cerut vineri, la Tribunalul Constanța, în cadrul procesului de șantaj în care sunt judecați cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, daune morale de un milion de euro.

Fratele șefului statului a cerut, prin avocatul său, să se constituie parte civilă în proces cu suma menționată, bani pe care vrea să îi primească de la familia Bercea.

Totodată, soția și fiul lui Bercea Mondial, Fănica și Florin Anghel, au cerut instanței să aibă la dispoziție timpul necesar pentru a-și putea angaja un nou avocat.

Judecătorii au stabilit pentru 6 ianuarie 2015 următorul termen de judecată în dosar.

La ieșirea din sala de judecată, Grinică Anghel a sunat la telefon o persoană despre care a spus că ar fi Bercea Mondial și despre care a susținut că ar intenționa să facă un nou denunț, împotriva lui Traian Băsescu.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceștia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru șantaj cu circumstanțe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum și minorul de 17 ani, Grinică Anghel — pentru șantaj cu circumstanțe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

În același dosar penal au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, și mama acestuia și a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână — persoana care ar fi avut rol de intermediar, inițial arestați preventiv într-un dosar de trafic de influență instrumentat de DNA București, sunt în prezent judecați în stare de arest la domiciliu.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”