Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni

Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni

 Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, unde urmează să aibă o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat luni, într-o conferință de presă, că l-a invitat pe premier la Cotroceni.

"Da, am vorbit la telefon și l-am invitat pentru mâine la o discuție", a spus șeful statului, întrebat dacă a discutat cu premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Bruxelles.

El a susținut că relația cu Guvernul este "instituțional complexă", în condițiile în care i-a cerut premierului Ponta să demisioneze, iar pe vicepremierul Gabriel Oprea l-a sfătuit să facă același lucru.

La rândul său, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o emisiune TV, că va merge la Cotroceni pentru a discuta cu președintele Iohannis pe tema refugiaților și a explicat că, potrivit art. 102 din Constituție, nu avea nevoie de mandat pentru a discuta cu omologii săi bulgar și sârb sâmbătă la Sofia.

"Mă duc, sigur. Trebuia să mă invite înainte. (...) Eu sunt întotdeauna dispus la colaborare. Sunt gata să îi arăt domnului Iohannis tot respectul pe care și domnul Iohannis mi-l arată mie", a spus șeful Guvernului.

În același timp, referindu-se la ''sfatul'' președintelui adresat vicepremierului Oprea de a demisiona, în urma accidentului în care un polițist și-a pierdut viața, Ponta a replicat: "Cum vi s-ar părea dacă l-aș chema mâine la mine pe domnul Dan Mihalache și i-aș cere să-și dea demisia? (...) Probabil că domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis și domnul Oprea domnului Iohannis: 'Vă mulțumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!' ".

Sâmbătă, la Sofia, la reuniunea trilaterală cu omologii din Bulgaria și Serbia, premierul Victor Ponta a declarat că, dacă sunt țări care își închid frontierele și construiesc garduri, România, Bulgaria și Serbia au la rândul lor dreptul de a se proteja, "dar aceasta nu este o soluție bună". Premierul român a subliniat că soluția bună este o acțiune comună a întregii Europe în problema migrației.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul Ponta nu s-a consultat cu el în privința reuniunii trilaterale de la Sofia și că nu a avut mandat să angajeze România în vreun fel prin declarațiile susținute acolo. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria