Acţiune de amploare a DIICOT, într-un dosar cu prejudiciu de 12 milioane de lei

Acţiune de amploare a DIICOT, într-un dosar cu prejudiciu de 12 milioane de lei

Procurorii DICIOT şi  ofiţeri de poliţie judiciară  au efectuat vineri, 15 mai, nu mai puţin de 70 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat in săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2015, suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale, a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată.

Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate erau în final retrase in numerar.

Valoarea prejudiciului estimat depaseste suma de 12.000.000 de lei.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Ialomiţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 56 de persoane, urmând a se analiza şi dispune asupra măsurilor preventive necesar a fi adoptate, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Acţiunea a fost efectuată împeună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, Teleorman, Calarași și Giurgiu.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”