Acțiune disciplinară IJ față de o judecătoare din Capitală; ea a amânat pronunțări până la 8 luni în 611 cauze

Acțiune disciplinară IJ față de o judecătoare din Capitală; ea a amânat pronunțări până la 8 luni în 611 cauze

Inspecția Judiciară a exercitat acțiune disciplinară față de judecătoarea Irina Elena Leonte de la Judecătoria Sectorului 1 București, care a amânat pronunțarea, pentru perioade cuprinse între o săptămână și 8 luni, într-un număr de 611 cauze.

"Inspectorii judiciari din cadrul Direcției de inspecție judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluția din data de 28 septembrie, exercitarea acțiunii disciplinare față de doamna Irina Elena Leonte, judecător la Judecătoria Sectorului 1 București, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), teza I — 'nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor' din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată", se arată într-un comunicat al IJ transmis joi AGERPRES.

Sursa citată precizează că, în motivarea acțiunii disciplinare, s-a reținut faptul că judecătorul a amânat pronunțarea pentru perioade cuprinse între o săptămână și 8 luni în 611 cauze.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Așa o fi?