Administratorul Tehnologica Radion, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de 100 milioane euro

Administratorul Tehnologica Radion, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de 100 milioane euro

Administratorul societăţii Tehnologica Radion Bucureşti a fost reţinut, luni, alături de o altă persoană, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro, de către Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Administratorul Tehnologica Radion, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală de 100 milioane euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, mai multe persoane au fost duse la audieri, luni, la sediul Parchetului, fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma audierilor, două persoane - Theodor Berna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti şi la SC Teloxim Con SRL Bucureşti, şi Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti - au fost reţinute, urmând să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alte cinci persoane - administratori ai unor societăţi comerciale - au fost puse sub control judiciar pentru spălare de bani.

Conform sursei citate, persoanele duse la audieri sunt acuzate că în calitate de administratori ai mai multor firme au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat este de 104.940.660 lei (23 de milioane de euro) rezultat din evaziune fiscală şi de 353.089.030 lei (78,5 milioane de euro) din spălare de bani.

Numele firmei Tehnologica Radion apare în rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, însă în acest dosar în care 35 de persoane - fizice şi juridice - au fost trimise în judecată în martie 2014 nici Tehnologica Radion, nici reprezentanţii acestei firme nu au fost inculpaţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...