Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar: Am rămas acelaşi, am planuri de viitor extravagante. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit

Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar: Am rămas acelaşi, am planuri de viitor extravagante. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit

Adrian Năstase a ieşit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas acelaşi, că ultimii ani l-au întărit şi precizând că are planuri de viitor "extravagante", pe care însă nu le dezvăluie acum.

UPDATE 19:15 Năstase vorbeşte, la ieşirea de la Jilava, despre anticipate, amnistie fiscală, graţiere, puşcării

Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită.

Năstase a spus că "statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia".

"Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul".

El a mai prezentat o altă idee, spunând că nu crede că aceasta va surpinde.

"Cred că ar trebui înţeles un lucru simplu: din când în când este nevoie de o lege de amnistie fiscală, dar este nevoie şi de o lege a graţierii", a declarat fostul premier, precizând că această lege a graţierii ar trebui "să fie într-o formulă înţeleaptă, nu aberantă, cu limite până la 7 ani".

Năstase a mai menţionat că, la ieşirea din penitenciar, a fost salutat de la geamuri de unii din deţinuţi şi a apreciat că "penitenciarul, aşa cum este acum, este depăşit" şi, drept urmare, reprezintă "o fabrică de recidivă".

Adrian Năstase a mai spus că în următorii 9 ani nu va putea să ocupe funcţii publice, însă a primit oferte de la mai multe multinaţionale, dar şi din partea unui guvern străin, refuzând însă să precizeze despre ce ţară este vorba.

UPDATE: 19:10 Năstase a ieşit din penitenciar: Am rămas acelaşi, am planuri de viitor extravagante

Adrian Năstase a ieşit, joi seară, din penitenciar, fiind întâmpinat de cei doi fii ai săi, el declarând presei că a rămas acelaşi, că ultimii ani l-au întărit şi precizând că are planuri de viitor "extravagante", pe care însă nu le dezvăluie acum.

"Am rămas acelaşi. Încercările din ultimii ani cred că m-au întărit", a spus Năstase, adăugând că are nevoie de timp pentru a-şi contura proiectele pentru viitor.

El a mai spus că vrea să stea cu familia, dar şi că are "divese idei extravagante", pe care însă nu le dezvăluie acum jurnaliştilor şi nici nu ştie dacă le va dezvălui.

"În ultimii 10 ani aţi dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine", a mai spus Năstase.

UPDATE 18:54 - Andrei Năstase: Tata merge la Cornu, nu la locuinţa din Zambaccian

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase, Andrei, a declarat joi că tatăl său va face declaraţii imediat după ce va ieşi din Penitenciarul Jilava şi că apoi nu va merge la locuinţa familiei din Zambaccian, ci la Cornu, în judeţul Prahova.

Andrei Năstase a venit la Penitenciarul Jilava, însoţit de Codrin Ştefănescu, pentru a-l aştepta pe tatăl său, după ce instanţa a decis că Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat.

Întrebat dacă Adrian Năstase va merge de la penitenciar la locuinţa familiei din strada Zambaccian, Andrei Năstase a spus că va merge la Cornu.

"Nu vom merge acasă, în Zambaccian, vom merge la Cornu (...) E o toamnă importantă", a mai spus Andrei Năstase.

Întrebat când va face declaraţii Adrian Năstase, fiul acestuia a spus că va vorbi cu jurnaliştii imediat după ce iese din penitenciar.

Andrei Năstase a mai spus că în seara aceasta va fi o atmosferă de familie.

"În sfârşit ne vom aduna gândurile şi vom putea vorbi unul cu altul fără diferite probleme şi diferite impedimente", a adăugat Andrei Năstase.

17:09 Adrian Năstase va fi eliberat din penitenciar

Adrian Năstase va pleca joi din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat.

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”