AEP a transmis DNA documentele solicitate privind votul în străinătate

AEP a transmis DNA documentele solicitate privind votul în străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis luni către DNA documentele solicitate în dosarul organizării alegerilor prezidențiale în secțiile de votare din străinătate.

Documentele au fost predate în urma unei adrese transmise de DNA în data de 3 decembrie, se precizează într-un comunicat al AEP transmis AGERPRES.

Astfel, anchetatorii au primit documentele emise privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor prezidențiale, corespondența intra și interinstituțională privind procesul de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale, precum și toate documentele și materialele aferente ședințelor de lucru, intra și interinstituționale, privind procesul de organizare și desfășurare în străinătate a alegerilor.

"În acest context, precizăm că până în acest moment nicio persoană din conducerea Autorității Electorale Permanente nu a fost chemată la audieri în dosarul privind organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate", se mai arată în comunicat.

Parchetul General a trimis către DNA, pe 4 decembrie, dosarul în care se efectuau cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în diaspora la alegerile prezidențiale. Dosarul a fost predat la solicitarea procurorilor anticorupție, care începuseră, la rândul lor, cercetări în această cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”