Alba: Primarul din Șelimbăr, Daniel Maricuța, rămâne în arest la domiciliu

Alba: Primarul din Șelimbăr, Daniel Maricuța, rămâne în arest la domiciliu

Primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, rămâne în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri seara contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție. Decizia este definitivă. Un alt inculpat în dosar, Marius Bogdan Lupu, acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani și complicitate la luare de mită, pentru care Tribunalul Alba a dispus măsura controlului judiciar, va fi arestat preventiv, deoarece instanța a constatat că ar fi încercat să influențeze un alt inculpat sau un martor sau să distrugă probe.

''Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestația formulată de DNA doar cu privire la inculpatul Lupu Marius Bogdan, pentru care a fost dispusă măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Celelalte contestații formulate în cauză împotriva hotărârii judecătorești pronunțate de Tribunalul Alba au fost respinse, astfel încât rămân valabile măsurile preventive dispuse de instanța de fond'', a declarat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

CA Alba Iulia a judecat miercuri contestațiile formulate de DNA și patru din inculpați împotriva hotărârii Tribunalului Alba din 26 noiembrie, prin care s-a dispus arest la domiciliu pentru primarul Daniel Maricuța și secretarul comunei Șelimbăr, Elena Scumpu. În același dosar, Tribunalul Alba a dispus ca Marius Grecu (viceprimar), Maria Melniciuc (specialist în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară), Radu Lucian Cândea, Sorin Haiduc, Marius Bogdan Lupu și Ioan Tatu (fost primar și consilier local în comuna Șelimbăr) să fie cercetați sub control judiciar.

Primarul din Șelimbăr este acuzat de DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată, luare de mită și spălare de bani în forma instigării.

Elena Scumpu este acuzată de procurori de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, în formă continuată și luare de mită.

Potrivit DNA, începând cu anul 2000, Daniel Maricuța, în calitate de primar al comunei Șelimbăr, a constituit, împreună cu Elena Scumpu și Maria Melniciuc și o altă persoană, o grupare infracțională ce avea ca scop dobândirea unor terenuri cu valoare de piață mare, situate pe raza comunei, prin încălcarea dispozițiilor legale și prin nesocotirea drepturilor legale ale altor persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa