ALERTĂ MApN: Răniți în 'Colectiv', transportați în Olanda și Belgia cu două aeronave C-27J Spartan

ALERTĂ MApN: Răniți în 'Colectiv', transportați în Olanda și Belgia cu două aeronave C-27J Spartan

Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor transporta în noaptea de vineri spre sâmbătă răniți în incendiul de la clubul Colectiv la Rotterdam (Olanda) și Bruxelles (Belgia).

''Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, vor efectua în noaptea de vineri spre sâmbătă două misiuni umanitare de urgență către Rotterdam, Olanda (ora aproximativă de decolare 3,30) și Bruxelles, Belgia (ora aproximativă de decolare 5,00), pentru transferul unor pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv'', informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, către Olanda vor fi transferați nouă pacienți, dintre care șase ventilați, iar către Belgia opt răniți, dintre care trei ventilați.

Pacienții vor fi asistați pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD și sprijinite de medici și personal de specialitate din MApN, precizează reprezentanții ministerului.

Misiunile sunt executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

AGERPRES/(AS — autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante