Alina Gorghiu îi solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului

Alina Gorghiu îi solicită demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului

Copreședintele PNL Alina Gorghiu îi solicită demisia premierului Victor Ponta și subliniază că politicienii nu trebuie să se substituie instituțiilor care reglementează buna funcționare a justiției.

"Victor Ponta a trecut la nivelul superior al obsesiei pentru arestări. Când nu se laudă el însuși cu diverse încarcerări, vede comploturi ale justiției în privința colegilor domniei sale de partid și susține enormități precum cele referitoare la condamnarea lui Liviu Dragnea. În ambele cazuri, nu avem de-a face doar cu o profundă neînțelegere a modului în care funcționează instituțiile statului în democrație, ci cu o mentalitate, în general, totalitară, a PSD și a liderilor săi. A face teoria conspirației ca președinte de partid și prim-ministru nu este un exercițiu care poate fi încadrat doar în categoria declarațiilor lipsite de responsabilitate ale acestuia. Este vorba despre o campanie care are ca singur scop păstrarea puterii în PSD, după ce mai multe organizații i-au reproșat efortul inegal depus în discreditarea justiției în cazul Dragnea în raport cu mobilizarea din Parlament pentru salvarea senatorului Șova", afirmă Gorghiu într-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

Ea consideră că Ponta "nu va avea nicio ezitare să sacrifice România pentru interesele proprii, chiar și cu prețul declanșării unui război între puterile independente ale statului".

"Pentru actualul președinte al PSD, funcțiile politice sunt mai importante decât funcționarea statului și așa va fi întotdeauna. Pentru prim-ministrul României, jurnaliștii sunt idioți, opoziția ar trebui să nu mai existe, dreptul la vot se poate suspenda în funcție de rezultatele sondajelor de opinie, iar Parlamentul joacă doar rolul de avocat al prietenilor săi", susține copreședintele PNL.

Alina Gorghiu subliniază că politicienii nu trebuie să se substituie instituțiilor care reglementează buna funcționare a justiției.

"Nu susțin că nu există și abuzuri în justiție, că aceasta este perfectă, cum nu neg nici dreptul oamenilor politici la opinie, chiar și al celor lipsiți de credibilitate ca dl Victor Ponta, care nu fac altceva decât să deturneze sensul oricărei dezbateri serioase. Pe de altă parte, cum justiția nu are dreptul de a se implica și de a interveni în actul politic, nici politicienii nu trebuie să se substituie instituțiilor care reglementează buna funcționare a justiției. Este un principiu simplu. Pentru toate aceste lucruri, Victor Ponta trebuie să plece. Îi solicit demisia, fără întârziere, din fruntea Guvernului", mai spune liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a susținut, luni, într-o emisiune televizată, că în PSD există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul 'Referendumul', decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră nedreaptă.

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta, absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea, că am făcut referendum de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți. Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau, cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la România tv.

Referitor la raportul puterilor în stat, premierul a spus: "Eu cred că în acest moment există o singură putere, iar noi ceilalți — Parlament, Guvern, Președinte — facem și noi ce putem". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Zvon...