Ambasada SUA: Intenționăm să păstrăm unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume

Ambasada SUA: Intenționăm să păstrăm unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume

Statele Unite ale Americii intenționează să păstreze "unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume la ora actuală", a arătat, duminică, Ambasada SUA la București, într-o declarație remisă AGERPRES cu ocazia sărbătoririi, în data de 14 iunie, a 135 de ani de relații diplomatice româno-americane.

"Intenționăm să păstrăm unul dintre cele mai bune parteneriate militare din lume la ora actuală, continuând să colaborăm strâns pentru a promova libertatea și a ne apăra împotriva amenințărilor regionale și globale", susține sursa citată.

Reprezentanța diplomatică arată, de asemenea, în mesajul său, că SUA doresc să colaboreze pe viitor cu România pentru "a construi o economie de clasă mondială" și pentru a se asigura că "statul de drept înseamnă justiție egală pentru toți".

"Acum, când intrăm în următorii 135 de ani de relații diplomatice și mai departe, dorim să colaborăm cu România pentru a construi o economie de clasă mondială, în care antreprenoriatul și realizările individuale sunt sărbătorite și generează creștere economică. (...) Vom coopera pentru a ne asigura că statul de drept înseamnă justiție egală pentru toți și că țările noastre sunt protejate de flagelul criminalității transfrontaliere și terorismului.

În final, vom explora toate posibilitățile de a uni popoarele noastre în susținerea obiectivelor noastre comune și a prieteniei noastre din ce în ce mai profunde. Făcând aceste lucruri, vom întări împreună faptul că nu vom compromite niciodată valorile pe care sunt întemeiate alianța și parteneriatul nostru strategic. Este datoria noastră colectivă să garantăm protejarea, consolidarea și păstrarea acestor idei și instituții, nu doar acum și în următorii 135 de ani, ci pentru toate generațiile viitoare", se afirmă în comunicatul ambasadei SUA, difuzat duminică.

Ambasada americană remarcă totodată eforturile susținute, de-a lungul anilor, ale multor diplomați din ambele țări "pentru a construi, menține și consolida relația" începută în urmă cu 135 de ani.

"Ne bucurăm acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui parteneriat strategic înfloritor. La baza parteneriatului nostru stau valorile transatlantice pe care Statele Unite și România le împărtășesc. Ne dorim ca toți românii să se bucure de pace și securitate, protejați de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera și pregătiți să profite de oportunitățile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim", se arată în mesajul ambasadei SUA.

Sursa citată arată că "transparența, stabilitatea și previzibilitatea sunt cheia atingerii potențialului economic al României și creșterii bogăției și prosperității tuturor românilor" iar aceste condiții sunt de asemenea "fundamentul valorilor noastre comune ca aliați NATO".

"Angajamentul nostru reciproc în cadrul NATO continuă să devină mai profund. NATO este nu doar cea mai măreață alianță din istoria mondială, ci și cea care asigură siguranța și prosperitatea democrațiilor noastre. În Tratatul Atlanticului de Nord, din 1949, înainte de orice mențiune a strategiei militare de apărare comună, membrii NATO se angajează să 'salvgardeze libertatea, patrimoniul lor comun și civilizația popoarelor lor, fondate pe principiile democrației, libertății individuale și supremației legii.' Pe aceste principii România și SUA continuă să-și dezvolte strânsul parteneriat strategic bilateral", se mai arată în comunicatul Ambasadei SUA la București, difuzat cu prilejul sărbătoririi a 135 de ani de relații diplomatice româno-americane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …