Ambasadorul Marii Britanii: Așteptăm o cerere formală privind felul în care putem ajuta în cazul Colectiv

Ambasadorul Marii Britanii: Așteptăm o cerere formală privind felul în care putem ajuta în cazul Colectiv

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat vineri că se așteaptă o cerere formală din partea României privind modul în care pot fi ajutate persoanele care au suferit arsuri în urma incediului din Clubul Colectiv.

El a precizat într-o conferință de presă că, drept răspuns la tragedia din România, serviciile naționale de sănătate din Marea Britanie au verificat disponibilitatea paturilor, având în vedere că există un sistem ce monitorizează disponibilitatea paturilor pentru cazurile de arsuri, existând o uriașă dorință în rândul doctorilor din Marea Britanie să acorde sprijin României și că se așteaptă o solicitare formală din partea țării noastre.

"Doresc să transmit condoleanțe tuturor celor afectați de tragedia de la Club Colectiv, este un moment foarte dificil pentru fiecare român. Marea Britanie este alături de România în acest moment foarte dificil. (...) Am avut astăzi o întâlnire cu ministrul (Sănătății, Nicolae Bănicioiu — n.r.) și suntem în strânsă legătură cu autoritățile din România pentru a vedea cum să venim în ajutor", a precizat Brummell.

El a apreciat faptul că un specialist britanic cu foarte multă experiență în chirurgie și tratamentul arsurilor, dr. Sarah Pape, se află la București în aceste zile.

"Premierul nostru a menționat în această săptămână în Parlament că a fost încântat să audă de vizita doctorului Pape, și-a exprimat condoleanțele în legătură cu evenimentele tragice de vineri noaptea și a subliniat intenția Marii Britanii de a ajuta. (...) Trebuie luate o serie de decizii clinice aici, în legătură cu pacienții care pot călători, care pacienți ar beneficia de pe urma acestui lucru. Așteptăm să auzim răspunsul, există o mare dorință de a ajuta", a adăugat ambasadorul Marii Britanii la București.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a precizat, în aceeași conferință de presă, că încă din noaptea tragediei autoritățile române au luat legătura cu multe țări pentru a solicita sprijin.

"România a luat legătura din prima zi, chiar din prima noapte, cu foarte multe țări europene și din afara Europei pentru a solicita sprijinul. (...) Încă din prima zi am primit ajutoare în România", a afirmat Bănicioiu.

De asemenea, el a arătat că încă din noaptea incendiului avioanele de transport erau pregătite să preia răniții și să îi transfere la spitale din străinătate.

"De a doua zi și chiar din noaptea respectivă am fost pregătiți cu avioanele de transport. Din noaptea respectivă avioanele erau în stare de decolare, avioane ce pot asigura ventilație pentru pacienții de terapie intensivă", a adăugat Bănicioiu.

AGERPRES/(A — autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...