ANAF: 70 de firme din Dragonul Roșu și China Town au prejudiciat bugetul cu peste 31 de milioane de euro

ANAF: 70 de firme din Dragonul Roșu și China Town au prejudiciat bugetul cu peste 31 de milioane de euro

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a efectuat vineri percheziții în complexurile comerciale Dragonul Roșu, China Town, Sam Expo și Smart Expo la sesizarea Direcției Generală Antifraudă Fiscală, care a identificat un lanț de 70 de firme care au prejudiciat bugetul de stat cu peste 31 de milioane de lei din 2013 până în prezent, reiese dintr-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmis vineri AGERPRES.


'Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat un lanț de 70 de firme controlate de doi frați de origine turcă, prin intermediul cărora, din 2013 până în prezent, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 31 de milioane de euro (circa 140 de milioane de lei). Concret, în principal din Turcia și China se importau bunuri (produse textile, mase plastice, detergent, produse chimice, electronice și electrocasnice) și se declarau prețuri mult subevaluate. Ulterior, mărfurile se comercializau fără acte de proveniență în complexuri specializate în comerțul angro, sau, prin firme tip 'fantomă', către distribuitori sau mari retaileri', se precizează în comunicatul ANAF.

În cauză au fost sesizați procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care, în data de 26.06.2015, au dispus efectuarea de percheziții în complexurile comerciale Dragonul Roșu, China Town, Sam Expo și Smart Expo. La această acțiune participă 120 de inspectori antifraudă împreună cu efective de polițiști și jandarmi.

'Demersurile de cooperare interinstituțională între Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și DGAF au fost derulate cu respectarea competențelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condițiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens', se mai arată în comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”