ANAF: Pentru 3 din 10 persoane fizice verificate, cu averi din surse nedeclarate, au fost înaintate sesizări penale

ANAF: Pentru 3 din 10 persoane fizice verificate, cu averi din surse nedeclarate, au fost înaintate sesizări penale

Pentru 3 din cele 10 persoane fizice verificate, cu averi mari din surse nedeclarate, au fost înaintate sesizări penale, a declarat miercuri directorul general al Direcției Verificări Fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Eugen Șerban.

'Pentru aceste verificări (primele 10 persoane verificate, n.r.), în funcție de ce constatări am avut cu ocazia controlului, ce manoperă a folosit contribuabilul pentru a nu ne declara sursele exacte, în trei cazuri am întocmit sesizări penale adresate Parchetului", a menționat Șerban.

Acesta a subliniat că, în ceea ce privește cele 10 persoane fizice verificate, aceștia sunt oameni de afaceri din imobiliare, construcții, dar și investitori. "Veniturile din surse neidentificate de organul fiscal provin din acumulări de sume pentru care nu se prezintă probe, fapt pentru care se trece la impozitare ori se prezintă niște probe privind sursele care se dovedesc ca fiind nereale", a mai spus reprezentantul ANAF.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat, la începutul lunii august a acestui an, verificarea persoanelor fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, respectiv a celor care au o avere ce nu poate fi justificată de veniturile declarate.

Durata efectuării verificării fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni în cazul în care sunt necesare informații din străinătate.

Fiscul a anunțat, în 23 noiembrie, că a identificat venituri nedeclarate de peste 86,948 milioane de lei, la 10 persoane fizice cu averi mari din grupul celor 336 asupra cărora se fac analize și verificări privind riscurile fiscale. ANAF a declanșat, în luna noiembrie, 30 de noi verificări, prin metode indirecte, la persoanele fizice cu averi mari.

Acesta a reamintit că, în 2015, au fost finalizate primele 10 verificări prin metode indirecte. "Am constatat venituri cu surse neidentificate de 23,7 milioane de lei, pentru care s-a calculat impozit pe venit suplimentar de plată de 3,8 milioane de lei, la care s-au adăugat penalități și dobânzi de 2,4 milioane de lei. De asemenea, au mai fost constatate venituri cu surse identificate în valoare de 63,17 milioane de lei", a mai spus reprezentantul ANAF. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”