Ancheta CSM privind dosarele lui Bercea trebuia făcută de DNA. Şefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, Elisabeta Ponea, a fost procuror la Slatina şi se numea Drăguţ/De ce nu este întrebat secretarul general al MAI, chestorul Ioan Stoica, fost şef al IPJ Olt, despre aceste dosare? Sau fostul şef al Parchetului Olt, procurorul Costel Băbălău, cel care i-a dat NUP?

CSM a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, condus de o procuroare care şi-a început cariera la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, să facă o frecţie. Adică să trimită o listă cu dosarele de evaziune ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi cu procurorii care s-au ocupat de aceste dosare. În primul rând se va descoperi că nu sunt peste o sută de dosare. A fost un dosar uriaş, instrumentat de un poliţist, care este acum pensionar şi a fost prins recent furând dintr-un supermarket, la sfârşitul anilor '90. Acel dosar a primit NUP de mai multe ori. Inclusiv prin intervenţia brutală a unor procurori de la PCA Craiova. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Costel Băbălău, fost şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Despre care se spunea, la acel moment, că a primit cadou de la Bercea un apartament de lux în centrul Slatinei.

Dosarul a fost redeschis de generalul de poliţie Ioan Stoica, în anul 2005, când acesta a fost numit la şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Stoica a redeschis dosarul după ce Bercea a aruncat un diplomat cu bani, o sumă uriaşă, în curtea vilei din Caracal a fostului prefect de la acea vreme din Olt, Octavian Popescu. Dosarul a fost depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi a zăcut acolo până la plecarea lui Stoica din frunte IPJ Olt. Generalul, pardon, chestorul Soica este acum secretar-general al Ministerului de Interne. Nu l-a întrebat nimeni nimic despre aceste amănunte.

În toată această perioadă, 2005-2009, Sandu Anghel a continuat să dea bani cu camătă chiar în sediul comun al parchetelor din Slatina.

Aşa cum am afirmat încă de la declanşarea acestui scandal, lucrurile vor evolua spectaculos. DGIPI ştie de ce...

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze