Anchetă DNA de proporţii la Inspectoratul de Poliţie Bistriţa - Năsăud. Ar fi implicat şi un influent om de afaceri din judeţ

Anchetă DNA de proporţii la Inspectoratul de Poliţie Bistriţa - Năsăud. Ar fi implicat şi un influent om de afaceri din judeţ

Percheziţii la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa. Procurorii anticorupţie au descins în această dimineaţă în birourile poliţiştilor, inclusiv cele ale şefilor IPJ şi ai Poliţiei Rutiere.
 
 Vizaţi de anchetă sunt inspectorul șef al IPJ - Ovidiu Mureșan, adjunctul său - Ciprian Buta, şeful Poliţiei Rutiere - Roberto Hasnas, dar şi şeful Serviciului Arme şi Muniţii – Ioan Ani.

Anchetatorii verifică fapte care ar fi fost comise în ultimul an.

Astfel, în luna mai, activitatea şefului Serviciului Arme şi Muniţii, Ioan Ani, a fost verificată în urma unui control dispus de şeful IPJ.

Întrucât au fost găsite mai multe nereguli, Ioan Ani ar fi apelat la un om de afaceri influent din Bistriţa-Năsăud, pentru ca acesta să intervină pe lângă şeful poliţiei astfel încât neregulile să dispară din raportul oficial.

Respectivul om de afaceri este cunoscut pentru activităţi de exploatare forestieră şi deţine patru fonduri de vânătoare.

Pentru ca dosarul şefului Serviciului Arme, Muniţii să fie curat, omul de afaceri i-ar fi oferit şefului IPJ mai multe bunuri, o maşină de teren – pe care ar fi înregistrat-o pe numele soţiei acestuia – şi o armă de vânătoare în valoare de 17.000 de lei.

Legătura dintre Ioan Ani şi omul de afaceri respectiv ar fost aceasta: şeful de la Arme şi Muniţii i-ar fi acoperit omului de afaceri diverse ilegalităţi, iar în schimb ar fi primit mai multe bunuri şi foloase, printre care şi materiale folosite la construirea unei vile.

  „În cursul zilei de 24 noiembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în localităţi din judeţul Bistriţa Năsăud şi în municipiul Bistriţa, între care trei sedii ale unor instituţii, restul fiind sedii de societăţi comerciale şi domicilii ale unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, a comunicat DNA.

 Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bistriţa a confirmat pentru Digi24 că anchetatorii sunt la sediul instituţiei.

Ei caută documente, înscrisuri şi verifică inclusiv calculatoarele angajaţilor, în cadrul unei anchete în care sunt suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie de către poliţiştii bistriţeni.

În anchetă ar fi vizaţi şefii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bistriţa şi, respectiv, al Poliţiei Rutiere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...