ANI: Șerban Mihăilescu, Istvan Antal și Radu Popa, incompatibili

ANI: Șerban Mihăilescu, Istvan Antal și Radu Popa, incompatibili

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul senatorului Șerban Mihăilescu, precum și în cel al deputaților Istvan Antal și Radu Popa, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri AGERPRES, Șerban Mihăilescu a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 — 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale, Istvan Antal, în perioada 19 decembrie 2008 — 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale, iar Radu Popa, în perioada 20 decembrie 2012 — 9 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

Sursa citată menționează că persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

"Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", se arată în comunicat.

ANI mai precizează că își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …