ANI: Șerban Mihăilescu, Istvan Antal și Radu Popa, incompatibili

ANI: Șerban Mihăilescu, Istvan Antal și Radu Popa, incompatibili

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul senatorului Șerban Mihăilescu, precum și în cel al deputaților Istvan Antal și Radu Popa, ca urmare a deținerii simultane de funcții, contrar prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri AGERPRES, Șerban Mihăilescu a deținut, în perioada 19 decembrie 2012 — 24 decembrie 2013, atât calitatea de senator, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale, Istvan Antal, în perioada 19 decembrie 2008 — 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator al unei societăți comerciale, iar Radu Popa, în perioada 20 decembrie 2012 — 9 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât și funcția de administrator la două societăți comerciale.

Sursa citată menționează că persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.

"Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", se arată în comunicat.

ANI mai precizează că își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro