Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Aproximativ 300 de români și maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat împreună victimele tragediei din Colectiv

Aproximativ 300 de români și maghiari din Miercurea Ciuc au comemorat împreună, marți seara, victimele tragediei din clubul bucureștean Colectiv, într-o acțiune comună de solidaritate, fără precedent în municipiul reședință de județ.

Oamenii s-au mobilizat pe o rețea de socializare și s-au adunat pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc. Sute de lumânări au fost aprinse în fața listei cu numele victimelor și a fotografiei lui Adrian Rugină, tânărul care a murit încercând să salveze alte persoane, care a fost decorat de președintele României și care a fost înmormântat marți, cu onoruri militare, în comuna harghiteană Corbu.

Bătrâni și tineri, români și maghiari, funcționari sau oameni politici, toți și-au exprimat solidaritatea cu victimele tragediei din clubul Colectiv și au transmis gândurile lor bune pentru cei care se luptă acum pentru viața lor și pentru familiile greu încercate.

'Să dea Dumnezeu să fie o trezire a societății din România, ca să pună capăt mersului de până acum a lucrurilor, pentru tineretul acesta, pentru că merită acest sacrificiu, ca în 1989. Acești tineri au căzut pradă indolenței, nemerniciei, fugii după profit', a spus un pensionar, cu lacrimi în ochi.

Un alt tânăr, din Brașov, aflat în vizită, a mărturisit că a venit din respect pentru victime și familiile lor, cu speranța că ceva în bine se va schimba în România.

'Am venit din respect pentru victime și pentru familiile lor, din spirit de solidaritate și să facem ceva, să schimbăm ceva în bine în societatea noastră, să iasă la suprafață oamenii de calitate. Pentru că în partea stângă avem populația, în partea dreaptă este sistemul și oamenii de calitate, intelectualii, trebuie să intre în subsoluri', a spus tânărul.

Un alt bărbat prezent la acțiunea de solidaritate a spus că românii și maghiarii din Miercurea Ciuc au dorit să arate că sunt solidari și că durerea și tragedia nu au etnie.

'Am venit aici să arătăm că suntem uniți și solidari, că nu există probleme etnice și nici granițe care să ne despartă pe unii de ceilalți. Sper că oamenii au înțeles că trăim în același oraș și că putem să trăim în pace. Aici e vorba de tragedia unor oameni, indiferent de etnie, cărora dorim să le trimitem putere, speranță și iubire', a spus acesta.

O tânără a punctat faptul că atunci când se întâmplă o tragedie atât de mare nu există naționalități, ci doar forța care unește și și-a exprimat speranța că o astfel de întâmplare nu se va mai repeta niciodată.

'E vorba de viața și e vorba de faptul că ne naștem la fel și murim la fel. În momentul în care e vorba despre o atât de tragică întâmplare, cred că nu există, până la urmă, naționalități. Cred că există doar forța de a ne uni și de a solidariza cu absolut toți ceilalți din țară. Suntem deopotrivă oameni, indiferent de etnie și așa demonstrăm că suntem împreună oameni și putem fi împreună măcar în momentele dramatice de felul acesta și în momente de o asemenea intensitate tragică, ce n-am dori să se repede nicicând' , a conchis unul dintre participanții la acțiunea de comemorare de la Miercurea Ciuc. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

3 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

4 Rakeții PSD au ratat ținta. Dragnea a crezut că l-a angajat pe Carlos Șacalul, dar s-a ales cu Stan și Bran!

5 VIDEO Dragnea, cu sclavii TVR după el, în satul din Sibiu unde-a copilărit liderul USR, Dan Barna! Unul făcea …

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima