AVERTIMENT despre VOTURILE din DIASPORA

AVERTIMENT despre VOTURILE din DIASPORA

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu lansează pe o reţea de socializare un avertisment fără precedent legat de intenţiile ascunse ale PSD şi PNL în elaborarea Codului electoral.

“Cred ca se pregateste cea mai urata inselatorie din ultimii 25 de ani. Cred ca politicienii au resurse inepuizabile de minciuna si cinism.
Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului electoral a batut deja palma pentru votul pe liste si numarul de circumscriptii. Circumscriptia diaspora va avea 7 parlamentari.
Acestea fiind stabilite, deja nu cred ca se va mai opune cineva votului prin corespondenta. Pentru ca nu mai conteaza daca voteaza un milion sau trei milioane de romani din afara granitelor. Ponderea lor in Parlament e fixa: 1,6 la suta sau 7 mandate. Spre comparatie, un milion de voturi din tara cumparate cu galeti vor valora 70 de mandate de parlamentar.
Cand se va trage linie vor spune: ati vrut vot prin corespondenta? V-am dat. Puteti sa votati si de doua ori fiecare, ca tot 7 mandate de parlamentar aveti alocate.
Si nu uitati, PNL e deja complice la inselatoria asta. Pentru ca au votat cot la cot cu PSD decupajul circumscriptiilor.
Singura corectura care se mai poate face este ca voturile romanilor din afara sa fie alocate circumscriptiilor electorale in care au adresa din buletin. Dar n-o sa vedeti asa ceva”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”