Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Avocata 'Cămătarilor', trimisă în judecată pentru intervenții la judecători

Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru, a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul privind traficul de influență pentru eliberarea unor membri din clanurile Cămătarilor și Udilă. Potrivit unui comunicat al DNA, Luiza Gabriela Dragne, avocat în Baroul București, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

În același dosar, au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, Veronica Slăvilă, Claudia Ciobănică, Licuță Udilă, Marina Niță și Bogdan Petrică Bagoli.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate sub control judiciar, Mihnea Valentin Stîngulescu, administrator al unei societăți comerciale.

Procurorii susțin că, în perioada martie 2013 — august 2014, Veronica Slăvilă, direct sau indirect, beneficiind și de complicitatea celorlalți inculpați, a pretins sume de bani de la mai multe persoane, creându-le acestora impresia că ar avea influență asupra unor magistrați de la Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Astfel, în intervalul iulie — august 2014, Veronica Slăvilă a pretins și a primit, în două tranșe, în mod indirect prin intermediul avocatei Luiza Gabriela Dragne, suma de 40.000 de euro de la Licuță Udilă (membru al clanului Udilă), promițând în schimb că va interveni pe lângă un judecător din cadrul Curții de Apel București, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv, dispusă de Tribunalul București față de o rudă a acestuia din urmă, cu o altă măsură preventivă. În acest caz, pretinderea și oferirea banilor au fost înlesnite de către Marina Niță.

De asemenea, în cursul lunii august 2014, împreună cu Mihnea Valentin Stîngulescu, Veronica Slăvilă a înlesnit pretinderea, de către Claudia Ciobănică, a sumei de 30.000 de euro de la Licuță Udilă.

În plus, Veronica Slăvilă a pretins, în intervalul martie — august 2013, suma de 50.000 de euro de la Sile Cămătaru pentru a interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București, în vederea eliberării din arest a interlopului și plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Avocata Luiza Gabriela Dragne este acuzată că ar fi cerut de la Laurențiu Niki Turca Dăscălescu suma de 200.000 de euro pentru a interveni la judecători de la Tribunalul București și a obține o decizie favorabilă acestuia, într-un dosar în care era judecat pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii mai susțin că, în cursul lunii august 2014, Licuță Udilă a promis acordarea unui împrumut de 10.000 de euro avocatei Luiza Dragne, pentru ca aceasta să finalizeze demersurile și intervențiile pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București.

În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Marina Niță și Licuță Udilă și asupra unei sume de bani ce aparține inculpatei Claudia Ciobănică.

Constantin Zaharia și Tudorița Udilă au încheiat cu procurorii anticorupție acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.

Dosarul se va judeca la Curtea de de Apel București. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Moise Guran / Haideți să inventariem bombițele lăsate de șarlatanul de la Finanțe în Bugetul pe 2019.

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc