Bacău: Primarul orașului Dărmănești, Constantin Spiridon, rămâne în arest preventiv

Bacău: Primarul orașului Dărmănești, Constantin Spiridon, rămâne în arest preventiv

Constantin Spiridon, primarul orașului Dărmănești, va rămâne în arest preventiv până pe 9 ianuarie, a decis miercuri o instanță a Curții de Apel Bacău care a respins contestația depusă de acesta împotriva deciziei Tribunalului prin care a fost fusese arestat preventiv pentru 30 de zile.

* DGA: Primarul orașului băcăuan Dărmănești a fost reținut pentru luare de mită

Aceeași hotărâre a fost luată de judecătorii băcăuani pentru administratorul și directorul de vânzări ai unei societăți comerciale din Iași implicați în același dosar.

Cei trei fuseseră reținuți săptămâna trecută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, după un flagrant în care Constantin Spiridon ar fi fost prins când primea drept mită 10.000 de lei.

"În data de 10.12.2015, ofițerii de poliție judiciară (...), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și participarea lucrătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui S. C., primarul orașului Dărmănești, în timp ce primea suma de 10.000 lei, pretinsă și remisă de doi reprezentanți ai unei firme de consultanță, prin martorul denunțător. De asemenea, s-au efectuat două percheziții domiciliare, fiind ridicate și sumele de 8.600 lei, 1.100 euro, precum și diverse documente", se precizează într-un comunicat al DGA.

Ancheta în acest caz a început în urma unui denunț depus de un angajat al firmei ieșene, în luna octombrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Denunțătorul susținea că primarul din Dărmănești a pretins de la firma respectivă o sumă de bani, respectiv 10% din valoarea contractelor de consultanță încheiate.

După înregistrarea denunțului, ofițerii de poliție judiciară din cadrul SJA Bacău au fost delegați de procurorul de caz pentru desfășurarea activităților procedurale din dosar.

"În urma cercetărilor, a rezultat că S. C., primarul orașului Dărmănești, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanță, unul pentru constituirea dosarului și a cererii de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmănești, în valoare de 130.000 lei, și studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S. C. a primit de la reprezentanții firmei, C.M. și Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranșă din totalul de 25.000 lei pretinși, prin intermediarul R.V., martorul denunțător în cauză", se arată în comunicatul DGA.

În luna octombrie s-a stabilit achitarea unei noi tranșe, moment în care au fost sesizate autoritățile, iar martorul denunțător a fost introdus în cauză în calitate de colaborator.

AGERPRES(AS — autor Cornel Cepariu, editor: Mihai Simionescu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”