Barometru Agenția de Rating Politic: PNL - 44%, PSD - 34%, UDMR - 5%, la nivelul lunii aprilie

Barometru Agenția de Rating Politic: PNL - 44%, PSD - 34%, UDMR - 5%, la nivelul lunii aprilie

Clasamentul partidelor politice, la patru luni de la alegerile prezidențiale, arată că PNL ar fi votat de 44% din electorat, fiind urmat de PSD cu 34%, și UDMR 5%, restul partidelor situându-se în acest moment sub pragul electoral, potrivit Barometrului "Piața Politică" din aprilie 2015 al Agenției de Rating Politic (30 martie - 3 aprilie) transmis duminică AGERPRES. "Cu excepția UDMR care ar obține 5% din voturi, restul partidelor sunt astăzi sub pragul electoral de 5% (PLR 3%, PMP 2,5%, PRM 2,5%). În cazul în care păstrăm în eșantion doar persoanele interesate de alegerile parlamentare, PNL este în avantaj, având alegători mai mobilizați, în timp ce PSD ar suferi un mic recul: PNL 46% (față de 44%), PSD 33% (față de 34%)", precizează sursa citată.

Următorii clasați în Barometrul "Piața Politică" din aprilie 2015 sunt: PER — 2%, PP-DD — 2%, Partidul Verde — 1,5%, UNPR — 1,5%, PC — 1% și PNȚCD — 1%.

Interesul pentru alegerile parlamentare este slab și neschimbat, rămânând "sub nivelul de 40%", potrivit aceluiași Barometru.

"Comparând cu interesul pentru alegerile prezidențiale (peste 60%), putem spune că partidele politice nu reușesc în continuare să convingă o majoritate a românilor", apreciază aceeași sursă.

Sondajul a fost realizat de Agenția de Rating Politic în perioada 30 martie — 3 aprilie 2015, pe un eșantion reprezentativ pentru populația României de 1.100 de persoane, cu interviuri telefonice și are o eroare de 3%. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un asemenea animal ar trebui arestat!

2 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

3 Așa o fi?

4 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

5 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…