Bercea Mondial spune că JUDECĂTORUL Cristian Deliorga a fost CUMPĂRAT de Mircea Băsescu: ”Să moară copiii mei dacă nu spun tot. Voi spune adevărul”

Bercea Mondial spune că JUDECĂTORUL Cristian Deliorga a fost CUMPĂRAT de Mircea Băsescu: ”Să moară copiii mei dacă nu spun tot. Voi spune adevărul”

Magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat vineri un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit, prin intermediul lui Marian Căpățână, 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l scăpa pe interlop de închisoare. Interlopul a plâns și a făcut acuzații grave la adresa unui judecător, iar la sfârșit l-a salutat pe nașul său, Mircea Băsescu. Fiul său, Florin, s-a încurcat în declarații. Un nou termen a fost stabilit pentru 13 martie.

Mircea Băsescu și Bercea Mondial au ajuns la Tribunalul Constanța. Chemat în calitate de martor, Sandu Anghela făcut scandal. S-a jurat pe Biblie și a strigat în gura mare: ”Să moară copiii mei dacă nu voi spune tot, voi spune adevărul”.

El a cerut amânare până luni, ca să facă denunț împotriva unui judecător care ar fi luat bani. A plâns și a declarat că, înainte de a fi reținut Mircea Băsescu, i-a dat fiicei sale Izaura 4-5 mahmudele ca să aibă de mâncare. ”Mircea Băsescu a spus că 300.000 de euro au ajuns la Traian Băsescu, ca să mă scape pe mine de închisoare. Băiatul meu, Florin, a aflat că cel care trafica influența era Traian Băsescu”, s-a jeluit, în fața judecătorilor, Bercea Mondial.

Bercea a mai susținut că Mircea Băsescu nu cunoaște judecătorii din Craiova: ”Cel care face trafic de influență este Traian Băsescu, care a vorbit cu Livia Stanciu (șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție), cea mai mare din Justiție”.

Ce au declarat în fața judecătorilor doi dintre protagoniști

Judecător: Credeți că Justiția merge cu bani?

Bercea Mondial: Da, merge cu bani. Despre Marian Căpățână spun adevărul adevărat. Nu a luat bani. Doar Mircea Băsescu i-a luat și i-a dat lui Traian Băsescu.

La final, Bercea Mondial s-a întors către Mircea Băsescu și i-a strigat: ” Să trăiești, nașule!”

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, s-a încurcat în declarații. El a spus în fața judecătorilor că ”totul a plecat de la Mircea Băsescu, care nu l-a scos pe tatăl său din pușcărie, iar vinovat este și Căpățână, ca e complice”.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceştia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum şi minorul de 17 ani, Grinică Anghel - pentru şantaj cu circumstanţe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

Trimişi în judecată pentru şantaj au mai fost fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, şi mama acestuia şi a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar. În acelaşi dosar, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

Acuzațiile

Potrivit procurorilor DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În 26 noiembrie, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”