Bihor: Orădenii, din nou la urne pentru a se pronunța în legătură cu unificarea cu comuna Sînmartin

Bihor: Orădenii, din nou la urne pentru a se pronunța în legătură cu unificarea cu comuna Sînmartin

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a votat duminică, la referendumul pentru fuziunea municipiului cu comuna Sînmartin, 'pentru Oradea Mare', cu speranța că votul său este 'o piatră de temelie la dezvoltarea orașului'.

'Am votat azi cu speranța că votul meu va fi una dintre zecile de mii de pietre de temelie puse azi și în 10 mai la dezvoltarea orașului nostru. Dumnezeu să aibă în pază Oradea! Bolojan, primarul Oradiei', a consemnat în scris primarul municipiului în Cartea Oradiei Mari, postată în fața Primăriei.

Orădenii participă duminică la al doilea referendum pentru fuziunea dintre municipiul Oradea cu comuna Sînmartin, după ce la primul referendum, din 10 mai, organizat simultan în cele două localități, acesta a fost validat doar pentru comună.

Locuitorii din Sînmartin au fost prezenți la scrutin în proporție de 47,89%, iar 54,48% au votat în favoarea proiectului de unificare, în timp ce doar 19,68% din orădeni s-au prezentat la urne, 95,83% din aceștia aprobând proiectul.

Pentru ca referendumul în Oradea să fie validat, cel puțin 30% din populația cu drept de vot trebuie să se prezinte la vot, adică 56.825 de alegători din totalul de 189.416 de orădeni din listele electorale, iar cel puțin jumătate plus unul dintre orădeni să voteze DA.

Cetățenii Oradiei votează, la fel ca în primul tur al referendumului, în cele 143 de secții de votare deschise între orele 7.00 și 23.00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /