Brașov: Conflict spontan la IAR Ghimbav

Brașov: Conflict spontan la IAR Ghimbav

Peste 150 de salariați au protestat, miercuri dimineață, în fața societății IAR Ghimbav, nemulțumiți că fondurile de salarii nu pot să crească decât cu inflația deși societatea lucrează pe profit, are comenzi și nu primește ajutor de la stat.

Nemulțumirile au fost declanșate în data de 3 septembrie 2015, dar, pentru că situația nu a fost rezolvată de către Ministerul Economiei, salariații au ieșit, miercuri,din nou în stradă.

"Este vorba despre un conflict spontan și nu un protest, la care au participat 150 de salariați din cei peste 300. Problema principală este modificarea legislației pentru ca fondul de salarii al societății să poată fi majorat neținând cont de inflație cum se întâmplă acum. Noi am trimis propunerea de modificare legislativă în 21 septembrie la Ministerul Economiei dar încă nu a ajuns la Direcția Juridică. Societatea are profit. Nu primim ajutor de stat, nu avem datorii și totuși salariile nu pot crește", a declarat pentru AGERPRES liderul de sindicat de la IAR Ghimbav, Arpad Șuba.

El a precizat că a plecat, după încheierea conflictului spontan, la Ministerul Economiei, unde a fost chemat de secretarul de stat Sorin Encuțescu pentru a rezolva această situație. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina