Brașov: Femeie accidentată mortal pe trecerea de pietoni; a treia persoană de la începutul anului

Brașov: Femeie accidentată mortal pe trecerea de pietoni; a treia persoană de la începutul anului

O femeie în vârstă de 64 de ani a murit, marți dimineața, după ce a fost lovită de o mașină pe o trecere de pietoni de pe Calea București din Brașov, una dintre cele mai aglomerate artere de circulație din municipiu. Femeia s-a angajat să traverseze strada pe trecerea de pietoni, însă un șofer din Buzău în vârstă de 73 de ani, care conducea un autoturism, nu a reușit să oprească la timp, accidentând-o mortal, se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES, de biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție.

"În data de 19 ianuarie 2016, în jurul orei 10.00 pe Calea București din Brașov un bărbat de 73 de ani care conducea un autoturism, ajungând la trecerea de pietoni de la intersecția cu strada Soarelui, nu a acordat prioritate și a accidentat mortal o persoană de sex feminin de 64 de ani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Brașov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov", se arată în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, comisarul-șef Liviu Naghi, a declarat pentru AGERPRES că este a treia persoană omorâtă pe trecerea de pietoni de la începutul acestui an.

"Dacă în anul 2014 numărul pietonilor accidentați mortal pe trecerea de pietoni a fost de trei, anul trecut doi, iată că în acest an, în nici o lună, trei pietoni au fost accidentați mortal, dintre care doi în cursul nopții. De asemenea, adăugați că numai în cursul săptămânii trecute polițiștii rutieri au ridicat un număr de 69 de permise de conducere pentru neacordare de prioritate la trecerile de pietoni. Este un număr destul de mare", a afirmat comisarul-șef Liviu Naghi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA