Brașov: Turist decedat după ce a căzut într-o prăpastie în masivul Piatra Craiului

Brașov: Turist decedat după ce a căzut într-o prăpastie în masivul Piatra Craiului

Un turist din Turnu Măgurele, în vârstă de 34 de ani, a murit duminică, după ce a căzut într-o prăpastie în masivul Piatra Craiului. ''Turistul a alunecat și a căzut de pe un perete de stâncă înalt de 70 de metri. Nu a avut nicio scăpare'', a declarat pentru AGERPRES șeful Salvamont din Zărnești, Ioan Pivodă.

Potrivit acestuia, accidentul nefericit s-a produs în zona Padina lui Călineț — Hornul Nisipos, o zonă marcată, dar foarte periculoasă pentru cei care nu frecventează foarte des muntele.

El a spus că turistul era în masivul Piatra Craiului de vineri, împreună cu alți doi prieteni, timp în care au parcurs mai multe trasee de la Lanțuri până la Refugiul Șaua Grindului, apoi Creasta Nordică până la Vârful Ascuțit.

''Duminică au coborât la Refugiul Speranțelor, iar în drum spre acest refugiu s-au oprit să își facă o poză. Turistul decedat a dat aparatul de fotografiat unuia dintre prieteni și, fără să își dea seama, s-a dat în spate foarte puțin, a alunecat și a căzut în râpa adâncă de 70 de metri'', a explicat șeful Salvamont din Zărnești.

Tânărul decedat a fost adus la Cabana Plaiul Foii de la baza masivului Piatra Craiului în jurul orei 14,30, la acțiune participând șase salvamontiști și șase jandarmi montani.

Ioan Pivodă a mai precizat că în aceași zonă a mai fost un accident joi, cu un turist din Brașov, care a căzut, dar pe spate, și, fiind o zonă cu mult nisip și grohotiș, a reușit să se oprească după 15 metri, având doar câteva răni ușoare.

Șeful Serviciului Salvamont, Ioan Pivodă, atrage atenția turiștilor să aibă echipamentul de munte adecvat atunci când pleacă în expediții și să parcurgă trasee nu prea lungi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...