Casa Regală: Programul evenimentelor organizate, în București și Sinaia, cu prilejul aniversării de către Regele Mihai a 93 de ani

Casa Regală a făcut public, marți, programul evenimentelor din București și Sinaia, din perioada 23-30 octombrie, dedicate Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 93 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, joi, 23 octombrie, va avea loc o ceremonie de decorări, urmată de o recepție, la Castelul Peleș.

Conform Casei Regale, de la ora 18.00, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, principesa moștenitoare Margareta va decora, în numele Regelui Mihai I, o serie de personalități marcante ale vieții publice, precum și instituții culturale de referință pentru societatea românească. La ceremonia de decorare va lua parte, alături de principesă, principele Radu. Ceremonia va fi urmată de o recepție în Sala de Muzică.

Tot joi, la ora 19.00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, va avea loc un dineu în onoarea Regelui Mihai, la împlinirea vârstei de 93 de ani. La dineu, care va fi găzduit de principesa moștenitoare Margareta și principele Radu, vor lua parte personalități ale vieții culturale și diplomatice, precum și reprezentanți de seamă ai clerului și societății civile.

Sâmbătă, 25 octombrie, Ateneul Român va găzdui, începând cu ora 18.00, a șaptea ediție a concertului anual de binefacere organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

"Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artiști beneficiari ai programelor Fundației. Concertul Regal va fi susținut de pianista Alexandra Dăriescu, alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Cu această ocazie, în foaierul Ateneului Român, vor fi organizate standuri de carte regală care vor cuprinde titluri precum 'Anul Regelui', 'Mașinile Regelui', 'Muzica Regelui', 'Jubileul Regelui' și "Lumea Regelui' apărute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing și la Editura Polirom", precizează comunicatul de marți al Casei Regale.

Joi, 30 octombrie, la ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Carol I', va avea loc prezentarea publică a emisiunii filatelice speciale dedicată Regelui Mihai, realizată de Romfilatelia. Cu această ocazie, Camerata Regală va susține un recital de muzică clasică.

În foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu mărci poștale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand de carte regală cu cele mai noi apariții editoriale.

Vor lua parte principesa Margareta și principele Radu, iar la eveniment au fost invitați membri ai Corpului Diplomatic, ai Guvernului, precum și personalități marcante ale vieții publice românești.

Fostul suveran al României, Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) și al reginei Elena, prințesă a Greciei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

2 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

3 ALERTĂ Proiect de lege scandalos inițiat de Jandarmerie: vrea să interzică acoperirea feței la mitinguri, prec…

4 VIDEO Pofteau și ei la o muie, amărâții! / Echipaj de Poliţie Locală, filmat noaptea cu o prostituată într-o par…

5 LIVE Președintele Trump anunță mobilizarea armatei pentru stoparea revoltelor și jafurilor care au cuprins Ame…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos