Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, respinsă definitiv de ÎCCJ

Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, respinsă definitiv de ÎCCJ

Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, a fost respinsă definitiv marți de ÎCCJ, care nu a admis contestația Parchetului Curții de Apel Craiova la decizia prin care s-a refuzat extrădarea de către Curtea de Apel Craiova.

"Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva sentinței penale din data de 7 octombrie 2015 pronunțată de Curtea de Apel Craiova (...) privind pe persoana solicitată Bilgin Zulfiye. Definitivă", se arată în minuta deciziei ÎCCJ luată marți.

Potrivit mass-media, jurnalista de origine turcă, suspectată de terorism, a fost prinsă în București și urma să fie extrădată de Curtea de Apel Craiova.

Zulfyie Bilgin, care se semna sub pseudonimul Denise, de 37 de ani, reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, a fost preluată de polițiștii de frontieră de la PTF Calafat, de la omologii bulgari, pe 14 septembrie, după ce aceștia au avut suspiciuni în legătură cu documente eliberate de autoritățile belgiene.

În urma unor verificări s-a stabilit că turcoaica era dată în urmărire de Interpol, fiind suspectă de comiterea unor atentate în Turcia.

Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în vederea extrădării de Curtea de Apel Craiova, care ulterior a hotărât să nu o mai extrădeze și a decis chiar eliberarea ziaristei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN