Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, respinsă definitiv de ÎCCJ

Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, respinsă definitiv de ÎCCJ

Cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, a fost respinsă definitiv marți de ÎCCJ, care nu a admis contestația Parchetului Curții de Apel Craiova la decizia prin care s-a refuzat extrădarea de către Curtea de Apel Craiova.

"Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva sentinței penale din data de 7 octombrie 2015 pronunțată de Curtea de Apel Craiova (...) privind pe persoana solicitată Bilgin Zulfiye. Definitivă", se arată în minuta deciziei ÎCCJ luată marți.

Potrivit mass-media, jurnalista de origine turcă, suspectată de terorism, a fost prinsă în București și urma să fie extrădată de Curtea de Apel Craiova.

Zulfyie Bilgin, care se semna sub pseudonimul Denise, de 37 de ani, reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, a fost preluată de polițiștii de frontieră de la PTF Calafat, de la omologii bulgari, pe 14 septembrie, după ce aceștia au avut suspiciuni în legătură cu documente eliberate de autoritățile belgiene.

În urma unor verificări s-a stabilit că turcoaica era dată în urmărire de Interpol, fiind suspectă de comiterea unor atentate în Turcia.

Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în vederea extrădării de Curtea de Apel Craiova, care ulterior a hotărât să nu o mai extrădeze și a decis chiar eliberarea ziaristei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…