Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad, cercetaţi sub control judiciar în dosarul de corupţie

Chiliman, Moisescu, Costescu şi Brad, cercetaţi sub control judiciar în dosarul de corupţie

ICCJ a decis vineri ca primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în dosarul privind atribuirea preferenţial de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata de procurori.

Andrei Chiliman a fost retinut joi de procurorii DNA din Ploiesti, fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu si Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.






Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro