Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cine sunt cei 11 reținuți în dosarul MediaPro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul Grupuluil de Lucru „Evaziune Fiscală şi Spălarea Banilor”, au început urmărirea penală față de 11 penale membri ai conducerii instiuției de presă. Ei sunt acuzați de evaziune fiscală şi spălare a banilor. De asemenea, s-a dispus reţinerea celor 11 inculpaţi.

De asemenea, cei 11 inculpați au fost reținuți. Este vorba de Silviu Relu Vîju, fost director general MediaPro, Ion Cosmin Andrei , fiul producătoarei Ruxandra Ion, Eugenia Bălan, fost administrator al studiourilor MediaPro, Andreea Cornelia Stănculeanu, Mihai Valentin Toderiuc, Dănuț Puiu, Elena Lucia Adăscăliței, Elena Niță, George Laurențiu Dinu, Elena Calapereanu și Corina Medeleanu.

În cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea că în perioada 2009 – 2014, inculpaţii Vîju, Andrei, Bălan și Medeleanu, în calitate de persoane cu funcţii de conducere/administrare în cadrul a 3 societăţi comerciale de profil “media”, cu complicitatea celorlalți reținuți, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază opearţiuni reale de achiziţie, provenind de la un număr mare de societăţi comerciale (care, la rândul lor, fie nu-şi declară livrările corelative organelor fiscale, fie înregistrează achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”).

 Comisionul de rigoare

O parte din sumele înscrise în facturile sus-menţionate erau transferate în conturile bancare ale societăţilor emitente (reprezentând “comisionul” pentru “serviciile de facturare prestate de aceste societăţi” şi, eventual, TVA-ul - de unde erau retrase în numerar de reprezentanţii acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanţe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor 3 societăţi comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajaţi din cadrul acestora. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15.000.000 lei. În vederea acoperirii prejudiciului cauzat bugetului de stat, precum şi a confiscării sumelor “spălate”, procurorii au instituit sechestre asiguratorii cu privire la mai multe bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor. Cei 11 inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. În prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Adversarii lui Kovesi au reușit să convingă Bruxellesul: Ea este cea mai bună alegere pentru șefia Pa…

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă acum la Secția 17 de Poliție?

3 ALERTĂ Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin! Moment-CHEIE …

4 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

5 VIDEO Tudose, dezvăluiri incredibile despre Dragnea și căcatul din PSD! Oameni buni, TOTUL este o MINCIUNĂ!

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!