City-managerul Timişoarei, atitudine de cioban pe aeroportul din Bologna

City-managerul Timişoarei, atitudine de cioban pe aeroportul din Bologna

Sorin Drăgoi, city-managerul Timişoarei, a fost surprins sâmbăta trecută, pe Aeroportul Guglielmo Marconi, din oraşul italian Bologna, tolănit ca la o stână de oi, peste mai multe scaune aflate în sala de aşteptare pentru îmbarcare, relatează Cotidianul.ro.

Drăgoi (50 de ani) a stat culcat pe mai multe locuri, mai bine de o oră, după ce colindase alături de iubita sa, Anamaria Calotă (25 de ani), duty free-urile cu parfumuri şi cu băuturi fine de pe aeroport. Ostenit, city-managerului Timişoarei nu i-a păsat, câtuşi de puțin, de privirile deloc prietenoase ale pasagerilor din aerogară, străini şi români. ”Domnul se crede la oi. Atitudine de cioban. O bâtă să se sprijine în ea îi mai lipseşte. Individul ăsta uită că reprezintă Timişoara oriunde s-ar afla”, spunea un timişorean care l-a recunoscut pe managerul oraşului său.

Drăgoi Sorin a devenit city-managerul Timişoarei în luna martie 2013, dintr-o ambiţie a binefăcătorului său, primarul Robu Nicolae, după ce a câştigat un concurs de operetă unde, pentru ultima probă, a rămas singurul candidat. El şi-a prezentat proiectul de management (care nu este public!) în faţa comisiei de examinare, condusă de acelaşi Robu Nicolae, fiind declarat câştigător.

Anterior funcţiei de city-manager, Drăgoi a fost vameş (motivarea lui era că îl cunoştee bine pe Dinu Vamă), apoi om de afaceri care şi-a închis, în pierdere, două firme de imobiliare şi a tras pe dreapta şi un cazino. Omul a avut şi reuşite. A devenit mason, sfătuitor personal al primarului Robu, iar pensiunea sa, din Timişoara, a fost rezervă de cazare în timpul vizitelor fostului preşedinte Traian Băsescu. Într-un interviu acordat unui site local de ştiri, actualul city-manager al Timişoarei recunoştea public faptul că, în perioada în care a lucrat ca vameş, a mai luat şi şpagă. ”Am luat o sticlă de whisky şpagă, şpagă adică cadou şi o pereche de pantofi”. O adevărată calificare pentru funcţia de city-manager. În acelaşi interviu (din anul 2013), Drăgoi spunea că este foarte bun prieten cu Liviu Dragnea şi cu Adriean Videanu şi că familia reprezintă pentru el bogăţia şi nu banii. Numai că pe aeroport se afla cu ibovnica sa, care-l veghea la căpătâi.

Am încercat să luăm legătura cu city-managarul Drăgoi, pentru a-şi motiva în vreun fel atitudinea de pe aeroportul italian, dar la apelurile noastre telefonice acesta nu a răspuns. Oare într-o situaţie similară, ne putem imagina că vreunul din city-managerii oraşelor Nottingham, din Marea Britanie, ori Karlsruhe, din Germania, ar fi avut aceeaşi atitudine ca Drăgoi? Îmi vine foarte greu să cred că da. În astfel de cazuri, e vorba, până la urmă, de bună creştere, de sentimentul că reprezinţi o comunitate respectată şi respectabilă, dar şi de mândrie, ceea ce la Sorin Drăgoi nu e cazul. Am ales cele două oraşe pentru că ele sunt înfrăţite cu Timişoara.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?