Cluj: 96 de tablouri, între care unul semnat Nicolae Dărăscu, confiscate dintr-un târg de antichităţi

Aproape 100 de tablouri, între care unul semnat "Nicolae Dărăscu", monede antice şi flori de mină au fost confiscate de poliţişti în urma unei acţiuni ce a vizat Târgul de icoane şi antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj.

Cluj: 96 de tablouri, între care unul semnat Nicolae Dărăscu, confiscate dintr-un târg de antichităţi (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română, în urma controalelor, poliţiştii au confiscat 96 de tablouri, aproape 90 de monede Maria Tereza, din argint, de origine austriacă, mai multe monede antice greceşti şi peste 70 de flori de mină.

"În perioada 8 - 12 octombrie a.c., Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a organizat o acţiune pentru protejarea patrimoniului cultural naţional, în Târgul de icoane şi antichităţi din localitatea Negreni, judeţul Cluj", se arată în cominicat.

La acţiune au participat poliţişti de investigaţii criminale specializaţi în infracţiuni contra patrimoniului din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR şi din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Neamţ, Mureş şi Sibiu.

Obiectele confiscate au fost ridicate şi predate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca şi Muzeului Aurului din municipiul Brad.

Poliţiştii au dat şase amenzi contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, iar obiectele urmează să fie expertizate, pentru a se verifica dacă sunt autentice şi dacă fac parte din patrimoniul cultural naţional.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet