Cluj: Marș al motocicliștilor de comemorare a polițistului Bogdan Gigină

Cluj: Marș al motocicliștilor de comemorare a polițistului Bogdan Gigină

Peste 80 de motocicliști veniți la Cluj din mai multe județe ale Transilvaniei au participat duminică la un marș în memoria polițistului Bogdan Gigină, decedat marți.

Organizatorul evenimentului, Paul Sorinca, a declarat presei, înainte de pornirea motociliștilor, în coloană, într-un traseu prin Cluj-Napoca, că evenimentul are și rolul de a atrage comunității atenția asupra riscurilor la care sunt supuși în trafic.

'Scopul acțiunii este pe de o parte de încercare a prevenirii accidentelor care au avut loc zilele trecute la București, după cum bine știm. Este și o acțiune de mobilizare a tuturor motocicliștilor din țară și noi încercăm să ne arătăm solidaritatea', a declarat Paul Sorinca.

Unii dintre cei care au participat la marș și-au lipit pe motociclete fotografia polițistului Bogdan Gigină.

Motocicliștii au înconjurat în coloană o parte din orașul Cluj-Napoca, pornind de la sala sporturilor 'Horia Demian' până în centru, iar apoi au făcut o oprire în fața sediului Serviciului de Poliție Rutieră din, unde s-au oprit câteva momente, în semn de reculegere.

În mesajul prin care au anunțat evenimentul, organizatorii au subliniat caracterul comemorativ al marșului și au cerut participanților să păstreze o atitudine adecvată, fiind interzisă orice manifestare contrară legilor în vigoare și a bunei desfășurări a defilării moto, cum ar fi turatul motoarelor, explozii în eșapament, claxonări sau alte manifestări.

Tot duminică la Cluj, aproximativ 20-30 de persoane au participat la un protest, afișând pancarte prin care cereau demisia vicepremierului Gabriel Oprea.

Poliția Capitalei a anunțat joi că polițistul Bogdan Cosmin Gigină, care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă, se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina