Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CNA le recomandă televiziunilor să nu transmită imagini de la ceremoniile funerare ale victimelor din Colectiv

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis în ședința de marți să le recomande televiziunilor să nu transmită imagini de la priveghi și de la ceremoniile funerare ale victimelor din clubul Colectiv.

"Au început să vină reclamații (pe tema relatărilor de la televiziune despre tragedia din clubul Colectiv n.r.), se lucrează pe perioada respectivă și când vom avea gata monitorizarea va intra în ședință. Aș vrea să vă citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru și Cătălinei Ioniță, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care fac apel la decență și discreție, cerând reprezentanților instituțiilor publice mass-media, societății civile să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate", a declarat vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu.

Potrivit acestuia, familiile cer presei să se abțină de la a filma, transmite, prelua imagini de la priveghi și ceremoniile funerare ca o dovadă de respect în memoria celor decedați. "O să vă rog să și urmăriți la monitorizare chestia aceasta", a adăugat Popescu.

La rândul său, Dorina Rusu, un alt membru CNA, a spus că a făcut o autosesizare privind modul în care a fost tratată tragedia.

"M-am uitat în primul rând ca telespectator, părinte, ca om normal, ceea ce am avut în vedere când am făcut această autosesizare nu a fost să amendez pe cineva neapărat, ci cred că este necesar să facem o analiză, să vedem cum s-au abordat lucrurile și mai ales pentru că eu cred că, dacă s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat deoarece instituțiile din țara aceasta nu și-au făcut datoria așa cum trebuia", a fost de părere Dorina Rusu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

3 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

4 ALERTĂ L-au săltat deja? Sau e doar antrenament?

5 Important. Care sunt pragurile de prezență care vor indica înfrângerea / victoria lui Dragnea.

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?