COD ROȘU de caniculă în două județe din vestul țării! Alte 18 județe sunt miercuri sub cod portocaliu.

COD ROȘU de caniculă în două județe din vestul țării! Alte 18 județe sunt miercuri sub cod portocaliu.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un Cod rosu de canicula pentru judetele Arad si Bihor, unde se vor inregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatura ale regiunii. De asemenea, 18 judete, din partea de vest, dar si din cea de est a tarii vor fi sub Cod portocaliu miercuri.

"In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat", avertizeaza meteorologii.

Restul tarii va fi sub Cod galben de canicula. "Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 degrade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara", informeaza ANM.

Potrivit meteorologilor, valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si sud-estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani