Conducerea CSM s-a întâlnit cu reprezentanți ai ambasadelor SUA și Marii Britanii

Conducerea CSM s-a întâlnit cu reprezentanți ai ambasadelor SUA și Marii Britanii

Noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Marius Badea Tudose - președinte și Bogdan Gabor - vicepreședinte, a avut luni o întâlnire cu reprezentanți ai ambasadelor Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit al Marii Britanii la București.

Potrivit unui comunicat al CSM, noua conducere a Consiliului a prezentat oficialilor străini prioritățile mandatului, respectiv continuarea măsurilor luate de către CSM în vederea obținerii unor rezultate concrete, efective și ireversibile privind independența sistemului judiciar, reformele realizate, poziția de toleranță zero față de actele de corupție sau de încălcare a integrității în sistem, întărirea capacității Consiliului în calitatea sa de garant al independenței justiției, precum și continuarea reformei sistemului judiciar.

Conducerea Consiliului a salutat preocuparea și sprijinul acordat de reprezentanții celor două misiuni diplomatice la București în susținerea reformei sistemului judiciar din România, apreciind pozițiile prompte și susținerea oferită în îndeplinirea rolului CSM de garant al independenței justiției.

Cu această ocazie, oficialii străini au apreciat eforturile și măsurile Consiliului Superior al Magistraturii în reformarea sistemului judiciar, consemnate și în ultimul Raport al Comisiei Europene asupra progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, subliniind rolul important al acestuia în contextul social actual. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...