Constanța: Curtea de Apel a respins solicitarea lui Mircea Băsescu de reluare la DNA a urmăririi sale penale

Constanța: Curtea de Apel a respins solicitarea lui Mircea Băsescu de reluare la DNA a urmăririi sale penale

Magistrații Curții de Apel Constanța au respins marți contestația formulată de Mircea Băsescu împotriva deciziei Tribunalului potrivit căreia probele administrate de procurori sunt legale și temeinice putând începe procesul, decizie luată de instanță după ce fratele șefului statului a cerut restituirea dosarului său la DNA pentru reluarea urmării penale.

În aceste condiții, judecătorii urmează să stabilească data începerii procesului.

Aceeași măsură a fost dispusă de judecătorii Curții de Apel și față de Marian Căpățână, și acesta contestând decizia Tribunalului de respingere a solicitării de restituire a dosarului penal la procurorii anticorupție.

Fratele șefului statului, Mircea Băsescu, este în continuare în arest preventiv după ce magistrații Curții de Apel Constanța, printr-o sentință definitivă, au respins, pe 3 octombrie, cererea formulată de acesta cu privire la înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu sau cu eliberarea sub control judiciar. Magistrații au luat aceeași decizie și față de Marian Căpățână.

Până în prezent, judecătorii constănțeni au respins toate solicitările formulate de Mircea Băsescu și Marian Căpățână pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu eliberarea sub control judiciar.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână, pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi au fost arestați preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului București, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele președintelui recunoștea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...