Constanţa: ITM verifică dacă tinerele moarte în incendiu erau angajate cu forme legale la restaurant

Constanţa: ITM verifică dacă tinerele moarte în incendiu erau angajate cu forme legale la restaurant

Trei dintre tinerele care lucrau la restaurantul din Constanţa ars în incendiul de sâmbătă noapte nu erau angajate cu forme legale, două având contractele expirate, iar a treia neavând niciun act încheiat cu angajatorul.

Constanţa: ITM verifică dacă tinerele moarte în incendiu erau angajate cu forme legale la restaurant (Imagine: Shutterstock)

Cele trei tinere care au decedat în incendiul de la restaurantul din Constanţa, precum şi fata care a fost transportată în stare critică la Bucureşti lucrau în localul respectiv.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Eugen Bola , a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că una dintre cele patru tinere avea contract de muncă încheiat pe o întreprindere individuală, urmând să se stabilească dacă este vorba de firma care deţine localul respectiv sau altă societate.

Alte două tinere aveau contractele de muncă expirate în toamna anului trecut, iar cea de-a patra nu avea niciun fel de act încheiat cu angajatorul.

Inspectorii de muncă urmează să se întâlnească, luni, cu administratorul restaurantului, pentru a verifica documentele societăţii, iar în cazul în care vor fi găsite nereguli, vor fi luate măsurile care se impun, a precizat Eugen Bola.

Până în prezent, oamenii legii nu au stabilit cauza izbucnirii incendiului, însă una din variantele luate în calcul este cea a producerii unui scurtcircuit.

Inpsectorul şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, Marian Becheanu, declara, duminică, pentru MEDIAFAX, că instituţia a început verificările în cazul incendiului produs la un restaurant din oraş, urmând să stabilească dacă cele trei tinere decedate erau angajate cu forme legale.

Trei tinere au murit şi alte patru persoane au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa , focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, fiind stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constanţei, în jurul orei 22.40, flăcările extinzându-se cu rapiditate în toată clădirea în care se aflau câteva zeci de persoane. În imobilul respectiv mai funcţiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub în care se defăşura un concert rock.

În urma incendiului, trei tinere, angajate ca dansatoare la restaurant, au murit, iar alte patru persoane au suferit arsuri şi intoxicaţii cu fum.

Trupurile celor trei fete decedate au fost găsite carbonizate. Două dintre cele trei tinere aveau 22 de ani şi erau din Constanţa, respectiv Costineşti, iar cea de-a treia avea 23 de ani şi era din Mangalia.

Pe contul de Facebook al tinerei din Mangalia scrie că aceasta lucra la restaurantul respectiv din anul 2008.

O tânără de 19 ani, rănită în incendiu, a fost transportată cu o aeronavă SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, fiind în stare critică, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii.

"Pacienta, în vârstă de 19 ani, nu prezintă probleme din cauza arsurilor de pe suprafaţa corupului, însă intoxicaţia cu fum şi arsurile de la nivelul căilor respiratorii pot duce la complicaţii", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, medicul Adrian Stănculea.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, un bărbat, rănit şi el în incendiu, se află în stare mai gravă, fiind internat în secţia de terapie intensivă, în timp ce o femeie şi un pompier de la ISU Dobrogea, ambii intoxicaţi cu fum, au primit îngrijiri medicale în spital, iar apoi au fost lăsaţi să plece acasă.

Focul a distrus complet restaurantul şi a provocat avarii mari cazinoului şi pub-ului aflat la etaj.

Parchetul Judecătoriei Constanţa şi Poliţia au deschis anchete în acest caz.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale