Contracte de peste 170.000 de lei atribuite fraudulos de CFR Călători unei firme apropiate președintelui CJ Timiș(surse)

Contracte de peste 170.000 de lei atribuite fraudulos de CFR Călători unei firme apropiate președintelui CJ Timiș(surse)

Nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat în mod fraudulos contracte de furnizare de produse, în valoare totală de peste 170.000 de lei, cu firma Ecomet West SRL, controlată de un apropiat al președintelui Consiliului Județean (CJ) Timiș, Titu Bojin, conform unor surse judiciare.

Foto: (c) Constantin CIOBOATA / AGERPRES ARHIVĂ

Contractele, cu valori de până la 25.000 de lei, au fost încheiate în vara anului 2014 între depourile din București, Arad, Timișoara, Brașov, Sibiu, Galați, Cluj, Iași, Suceava și Ploiești și societatea comercială controlată de George Didilă.

Cel care i-a determinat pe șefii depourilor să-și încalce atribuțiile de serviciu și să atribuie contractele ilegal, prin fraudarea procedurilor de achiziție, este Teodor Alexandru Gavriș, director în cadrul CFR Călători. El este suspectat și de faptul că a făcut demersuri pentru alocarea către subunitățile din teritoriu a fondurilor necesare achitării contractelor, deși cunoștea faptul că prețurile erau supraevaluate.

Societatea Ecomet West SRL ar fi beneficiat și de mai multe contracte de achiziții publice încheiate cu primării și alte instituții publice din județul Timiș, în urma presiunilor exercitate de președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Procurorii anticorupție efectuează miercuri percheziții la 48 de adrese din București și județele Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galați, Iași și Constanța, dintre care 20 sunt la instituții publice. Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, cercetările au loc într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

"Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 48 locații situate în municipiul București și județele: Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galați, Iași și Constanța, din care 20 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul DNA.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”