Control de fond privind activitatea 2013-2014 la DIICOT Central și Suceava

Control de fond privind activitatea 2013-2014 la DIICOT Central și Suceava

Inspecția Judiciară a demarat un control de fond privind activitatea desfășurată între anii 2013-2014 la DIICOT structura centrală și Serviciul Teritorial Suceava.

Controlul, dispus prin ordinul inspectorului șef, vizează eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu și va începe pe 16 martie, urmând să se deruleze până pe 27 martie.

Verificarea va fi efectuată de șase inspectori la DIICOT Central și doi la Suceava.

"Vizează întreaga activitate managerială pe anii 2013 și 2014. Atunci când se face verificarea activității manageriale se are în vedere întreaga activitate desfășurată în cadrul structurii centrale și a structurii teritoriale Suceava. (...) Este în planul controalelor de fond pe care le desfășoară în mod constant IJ", a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, cu ocazia prezentării bilanțului activității instituției pe 2014.

Ea a spus că structura DIICOT nu a mai fost verificată de mult timp, respectiv 2006, adăugând că în funcție de neregulile care vor fi găsite se poate dispune revocarea celor care mai sunt în funcție și se pot formula propuneri pentru îmbunătățirea activității.

"Nu am putut face un control la toate structurile teritoriale pentru că numărul inspectorilor judiciari nu permite așa ceva", a arătat Manea.

Ea a explicat că după 27 martie se va finaliza controlul, iar ulterior, în termen de 30 de zile se va întocmi Raportul care va fi transmis Secției pentru procurori a CSM.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...