Corlăţean: Sperăm ca vizele pentru românii care merg în Canada să fie eliminate cât mai rapid

Corlăţean: Sperăm ca vizele pentru românii care merg în Canada să fie eliminate cât mai rapid

Corlăţean: Sperăm ca vizele pentru românii care merg în Canada să fie eliminate cât mai rapid / FOTO: www.romanialibera.ro

"Pe agenda bilaterală de discuţii s-a aflat şi dosarul vizelor. Am avut o discuţie deschisă, constructivă, am trecut în revistă ultimele evoluţii înregistrate, am reiterat prioritatea deosebită pe care o acordăm eliminării într-un orizont de timp cât mai apropiat a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada", a spus Corlăţean.

El a salutat deschiderea manifestată de omologul său, în numele autorităţilor canadiene, privind avansarea în această problematică. "Am salutat deschiderea, interesul domnului ministru, în numele autorităţilor canadiene, ca prin cooperare cât mai strânsă în perioada următoare să avansăm pentru o decizie pozitivă pentru cetăţenii români, care sunt şi cetăţeni europeni. Dorim să intrăm în acelaşi regim omogen pentru toate statele membre ale UE", a spus Corlăţean.

Ministrul a spus că l-a informat pe omologul canadian de Externe asupra faptului că România va finaliza procedurile interne pentru a trimite în cadrul ambasadei sale din Canada un ofiţer de legătură de la MAI care să asigure acest proces de cooperare privind soluţionarea problematicii vizelor. "Noi suntem încrezători că vom putea avansa într-o perioadă pe care o sperăm cât mai rapidă posibil pentru eliminarea acestei vize", a spus Corlăţean.

La rândul său, ministrul canadian de Externe, John Baird, a precizat, răspunzând unei întrebări, că o parte din problema vizelor nu ţine de România, ci de Canada, care are un sistem decizional cu privire la drepturi şi libertăţi care poate ridica o astfel de problemă.

"Ne-am străduit să rezolvăm problemele legislative, mai sunt chestiuni asociate, în legătură cu aspectul vizilor. Nu avem cum să ne angajăm faţă de o axă a timpului foarte concretă azi. Ministrul Corlăţean a fost foarte ferm în ce priveşte abordarea acestei problematici. Apreciez prioritatea politică acordată acestui aspect", a spus John Baird.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria