Covasna: Percheziții la sediile unor firme și domiciile unor persoane suspectate de evaziune fiscală

Covasna: Percheziții la sediile unor firme și domiciile unor persoane suspectate de evaziune fiscală

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna au demarat în cursul zilei de marți mai multe percheziții pe raza județelor Covasna și Brașov, pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane, bănuite că ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 2.650.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat de presă al IJP Covasna, remis marți AGERPRES, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, efectuează cinci percheziții la sediile unor societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală.

'Din cercetări a reieșit că, în perioada cuprinsă între anii 2011-2013, persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidențele contabile documente justificative fictive provenite de la societăți comerciale de tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prejudiciul creat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de aproximativ 2.650.000 de lei', se menționează în comunicatul de presă.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Covasna, în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, în formă continuată. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro