CSM a sesizat Inspecția Judiciară în cazul declarațiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy

CSM a sesizat Inspecția Judiciară în cazul declarațiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară să verifice dacă declarațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, despre dosarul 'privatizărilor strategice" în care a fost condamnat și fostul ministru Zsolt Nagy, aduc atingere independenței sistemului judiciar, relevă un comunicat de presă al CSM, transmis luni AGERPRES.

"Ca urmare a afirmațiilor domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, în cuprinsul cărora a făcut referire la dosarul 'privatizărilor strategice" în care a fost condamnat și fostul ministru Nagy Zsolt, apreciind că acesta "...a fost nedreptățit și a fost sancționat ... Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupție. Nu există nicio dovadă împotriva lui, ...", conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă și în ce măsură a fost adusă atingere independenței și imparțialității judecătorilor și procurorilor implicați în activitatea de soluționare a dosarului menționat, precum și dacă a fost adusă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său", se precizează în comunicatul CSM.

Marțea trecută, foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy au fost condamnați definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul privatizărilor strategice. Codruț Șereș a primit 4 ani și 8 luni închisoare, iar Zsolt Nagy — 4 ani. Ei au fost duși marți seară la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerați. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…