CUTREMUR de 4,2 grade în zona Vrancea

CUTREMUR de 4,2 grade în zona Vrancea

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineaţă, la ora 08.11, în zona Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la adâncimea de 129 de kilometri şi a avut intensitatea II în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Focşani (40 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Mărăşeşti (46 de kilometri), Râmnicu Sărat (49 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (51 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...