Cutremur DEVASTATOR în România. 2015 un „AN CRITIC”

Cutremur DEVASTATOR în România. 2015 un „AN CRITIC”

Risc Seismic

Organizaţia World Earthquakes, care publică predicţii realizate pe baze statistice privind seismele, a anunţat că se aşteaptă ca în România să aibă loc, între anii 2013-2017, un cutremur cu magnitudinea de peste 6,5 grade, „anul critic” fiind 2015.

 Specialiştii din cadrul World Earthquakes afirmă că prezicerea cu exactitate a momentului, localizării şi magnitudinii unui cutremur este imposibilă cu tehnologia actuală şi explică faptul că predicţiile lor sunt realizate pe baze statistice (luând în considerare seismele care au avut şi au loc în diferite ţări), cu ajutorul unor algoritmi matematici foarte complecşi. 

Este vorba, aşadar, de estimări statistice privind probabilitatea producerii unor cutremure mari, motiv pentru care organizaţia recomandă  prudenţă în interpretarea predicţiilor, chiar dacă algoritmii folosiţi sunt recunoscuţi internaţional pentru acurateţea lor, scrie descoperă.ro.    

Conform acestor estimări, în România există o probabilitate semnificativă de producere a unui cutremur cu magnitudinea de peste 6,5 grade, în perioada 2013-2017, anul 2015 fiind denumit un „an critic”.

 



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa