Decizia privind o eventuală eliberare condiționată a lui Cătălin Voicu, amânată

Decizia privind o eventuală eliberare condiționată a lui Cătălin Voicu, amânată

O instanță a Tribunalului Dâmbovița a decis, marți, amânarea deciziei privind o eventuală eliberare condiționată a fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat în 2013 la șapte ani de închisoare pentru corupție. Magistrații dâmbovițeni au solicitat depunerea unor înscrisuri care să ateste caracterul științific al cărților scrise în închisoare de Voicu.

Cauza a fost amânată pentru 12 februarie 2016.

''La dosar nu e o opinie din domeniul academic, simpla publicare a lucrărilor nu dovedește caracterul științific al acestora'', a spus reprezentantul Parchetului, subliniind că publicarea în sine reprezintă "o relație comercială" autor — editură.
De cealaltă parte, avocata lui Cătălin Voicu a invocat starea de sănătate a mamei acestuia, în vârstă de 78 de ani, care ar suferi de o boală de inimă.

În noiembrie 2015, Judecătoria Găești a admis propunerea de eliberare condiționată a lui Cătălin Voicu, decizia fiind însă contestată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești.

Comisia Penitenciarului Găești a recomandat liberarea condiționată a fostului senator social-democrat după ce acesta a scris în închisoare șase cărți care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Alte 116 zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar. Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru că a instrumentat dosarele Revoluției din 1989, apare în datele furnizate de Ministerul Justiției drept coordonatorul științific a cinci din cele șase lucrări publicate de Cătălin Voicu. Pentru cea de-a șasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Acuzațiile care i-au adus condamnarea sunt că a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecător de la instanța supremă Florin Costiniu, la magistrați și polițiști, pentru a obține decizii favorabile în dosarele în care cei doi erau implicați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”